Saaremaa ühe suurema küttepuutootja Reta Puit OÜ direktor Andres Kirst ütles Saarte Häälele kesksuvel, et ehkki Reta Puit müüb küttepuitu veel sama hinnaga, mis mullu, on tõenäosus suur, et sügiseks kerkib hind 7 kuni 10 protsenti, kirjutab Saarte Hääl

Eile tunnistas ta, et hinnad on vahepeal tõepoolest pisut tõusnud. Kui juuni lõpul sai Reta Puidust näiteks 0,3- ja 0,5-meetrisi kasehalge hinnaga 37 eurot ruumimeetri eest, siis praeguses hinnakirjas on samasuguste küttehalgude hinnaks 40 eurot/rm. Kuiv pliidipuu on Kirstu sõnul neil otsas, kuid kuiva 0,5 m ahjupuud on järel veel umbkaudu 200 ruumi. "Märgade halgude tellimused said läbi ja need algavad uuesti jaanuaris, veebruaris.

Nüüd hakkasime neid konteineritesse tegema, need on kuivad järgmise aasta kevadeks," rääkis Kirst. Tema sõnul on küttepuude ostmise suurem tuhin praeguseks mööda saanud. "Praegu ostavad väga vähesed. Inimesed on õigel ajal küttematerjali varunud," nentis ta.
Sven Sevostjanov Küdema saeveskist tõdes, et kuiva küttepuu otsijaid siiski veel leidub. "Küsivad ikka ja praegu meil igatahes jätkub," kinnitas Sevostjanov. Hinnatõusu ei osanud ta kommenteerida, sest Küdema saeveski pole kuiva küttepuud Sven Sevostjanovi sõnul varem müünud. "Sel aastal alles esimest korda proovime kuiva puuga ka," tähendas ta ja lisas, et nemad küttepuid lahtiselt ei müü. Müüvad vaid konteinerisse pakitud kujul.

"Koos konteineri ja kohaletoomisega maksab 90 eurot ja konteineris on 2 ruumi puid," selgitas Sevostjanov. Kuivi küttepuid on neilgi laos veel paarsada ruumimeetrit. "Ootame õiget külma aega, et müüa," tähendas ta. Küdema saeveskil jätkub ka nn märgi küttepuid ning nende hind Sevostjanovi sõnul muutunud ei ole. Need saab kätte 30 euroga ruumimeetri eest.

Riigimetsa majandamise keskus (RMK) pole kommunikatsiooniosakonna juhataja Mari-Liis Kitteri kinnitusel küttepuidu hinda tõstnud. Pigem vastupidi, septembris nad koguni langetasid hinda kümme protsenti. "Meil kehtib ühtne hinnakiri üle Eesti vastavalt puidu kogusele ja tarnekaugusele," ütles Kitter. "Küttehooaja alguses on mõistetav, et kuiva halupuu nõudlus suureneb, kui defitsiitne küttepuu aga Saaremaal on, ei oska kahjuks kommenteerida," tähendas Mari-Liis Kitter.

RMK-st saab tema sõnul jätkuvalt osta kolmemeetrist lehtpuu küttepuitu, mida ostja peab ise lõhkuma ja ka kuivatama. Poole koorma ehk 10 m3 kolmemeetriste küttepuude kojutellimisel on hind 45 eurot (koos käibemaksuga) kuupmeetri eest, täiskoormal (24 m3) on kuupmeetri hind 36 eurot. Tulenevalt veokaugusest lisandub transportimise eest kaugemale kui 50 km 4 eurot. Ostetud küttepuidu eest saab tasuda ettemaksuga või ka järelmaksuga.