Harjumaa bussiettevõtte ASi Samat juht Mart Prikk oleks kahe käega poolt, kui riik või omavalitsused leiaksid raha kasvõi koolibussidegi talvekummide jaoks. Kuna üks talvekumm suuremale kui 16-18 kohalisele bussile maksab kuni 8000 krooni, pole nende muretsemine ettevõttele niisama lihtsalt jõukohane, tõdes Prikk.

Majandus- ja kommunikatsiooniminister Liina Tõnisson peab õigeks toetada koolibusside talverehvidega varustamist ja pöördus selle probleemiga ka valitsuse poole, kuid kas bussifirmad saavad raha vajalike rehvide ostmiseks veel sel talvel, pole teada.

Ministeerium on saatnud kohalikele omavalitsustele järelepärimise kõikide õpilasi vedavate busside kohta, sõltumata nende omanikest. “Andmed kohalikest omavalitsustest saavad aluseks meiepoolsele analüüsile, palju maksab ja millised on meie võimalused,” ütles ühendministeeriumi pressiesindaja Kuldar Väärsi. “Kui see analüüs on tehtud, on selge ka, mida meil plaani realiseerimiseks vaja on. “

“Kui riik hakkab kõigile bussifirmadele talverehve ostma, jäävad siis arvatavasti mõned teised riigiülesanded täitmata,” ütles aga Tallinna liikluspolitsei juhtivinspektor Indrek Sirk.