OÜ Euro Shipping omanikud on kinnisvaragrupi Arco Vara suuromanikud Richard Tomingas ja Arti Arakas.

Euro Shippingu juhatuse liikme Arti Araka sõnul on Star Windi ostmine uue ettevõtte esimene investeerimisprojekt ega ole seotud Arco Varaga. Euro Shipping jääb laeva omanikuks, opereerimiseks on olemas eelkokkulepe, mis tugineb saarlastest reederite kogemusele. Nemad otsustavad ka selle, millisel liini Star Wind reisijaid ja kaupa vedama hakkab, ütles Arakas. Laevaostu finantseerimisel kasutati nii omavahendeid kui ka võõrkapitali.

Laeva opereerimiseks loob Saaremaa Laevakompanii eraldi tütarfirma. “Saaremaa Laevakompanii ei ole täna võimeline sellist investeerimisprojekti realiseerima, kuid me otsime pidevalt võimalusi riskide maandamiseks, sest ebakindlus riigisiseses praamiliikluses on viimastel aastatel saanud püsivaks nähtuseks. Laevakompanii täidab riiklikku tellimust mandri ja saarte vahelise praamiliikluse korraldamisel, uue projekti jaoks tehakse eraldi ettevõte,” ütles juhatuse esimees Tõnis Rihvk.

Rihvki sõnul pole veel otsus¬tatud, kas uus laev läheb Sillamäe–Kotka liinile. “Kotka osas ei ole lõplikult veel käsi löödud, räägime läbi ka teiste Soome sadamatega. Välistada ei saa ka mõnda muud, kas olemasolevat või päris uut liini,” ütles ta.