Konkurentsiameti välis- ja avalike suhete osakonna juhataja Maarja Uulits ütles, et Sillamäe Veevärk esitas ametile hinnataotluse, milles tasu võetud vee eest on 12,89 krooni ning tasu reovee ärajuhtimise ja puhastamise eest 9,64 krooni kuupmeetri kohta ehk vee- ja kanalisatsiooniteenuse hind kokku on 22,53 krooni ehk 1,44 eurot kuupmeetrilt, teatas BNS reedel.

Sillamäe Veevärgi kodulehel avaldatud praeguse hinnakirja järgi on vee- ja kanalisatsiooniteenuse hind Sillamäe elanikele 21,65 krooni ehk 1,38 eurot kuupmeetri eest.

Uulitsa sõnul on Sillamäe Veevärgi taotlus ametis registreeritud mullu 23. detsembril. Ta lisas, et ettevõte taotleb hinna tõstmist seoses elektrikulu ja keskkonnatasude kasvu ning tarbimismahu langusega.

Uulits ütles, et konkurentsiamet teeb otsuse 30 päeva pärast nõuetekohase taotluse saamist. Sellele ajale lisandub täiendavate andmete küsimisele lisanduv aeg, sealhulgas järelepärimine kohalikule omavalitsusele, kes peab vastama, kas hinnataotluses kajastatud investeeringud on vastavuses ühisveevärgi ja kanalisatsiooni arendamise kavaga. "Eriti keerukate menetluste korral on menetluse aega võimalik pikendada 90 päevani," märkis ta.

Seaduse järgi peab vee-ettevõtja hinna avalikustama vähemalt 30 päeva enne selle kehtima hakkamist.