Uue firma UPM-Kymmene Forest ASi peakontor hakkab asuma Tallinnas, seda asub juhtima senine ASi Forestex juht Tõnis Mäerand. Ettevõte hakkab Eestist, Lätist ja Leedust paberi- ja hakkepuitu kokku ostma ning seda Soome UPM-Kymmene tehastesse eksportima. Teiseks tegevusalaks on kasehalgudest tooraine hankimine Otepääl asuvasse vineeritehasesse FSS Plywood AS, mis kuulub tänavu aprillist samuti kontserni.

UPM-Kymmene asepresident Hannu Vainio ütles, et uue organisatsiooni loomine oli plaanis juba mõnda aega. “Siiani täitis vajalikke logistilisi ülesandeid AS Forestex, kus meil oli osalus,” rääkis Vainio. “Pärast Forestexi müüki tuli aga tekitada uus organisatsioon. Baltimaad on meie jaoks arenev turg ja me ei taha seda piisava tähelepanuta jätta.” Vainio sõnul saab ettevõttes tööd 15–20 inimest.

Mais ostis teine Soome metsakontsern Stora Enso OY enamusosaluse ASis Sylvester ning lepingu kohaselt läks Stora Enso omandusse ka Forestex.

ASi Stora Enso Mets juhataja Rait Hiiepuu sõnul ei olnud konkurendi tegevus neile üllatus ja sisuliselt turul midagi ei muutu, sest UPM- Kymmene on Eestis tegutsenud juba mitu aastat. “Konkurents on siiski väga tihe, kõik suuremad Soome ja Rootsi tselluloositootjad on Baltimaades kanda kinnitamas,” kommenteeris Hiiepuu. “Turg on aga väike ja piiratud ressursiga.”