Sõõrumaad ei olnud eile koosolekute tõttu võimalik tabada, aga talle kuuluva Karell Arstikeskuse juhatuse liige Jaak Tälli kinnitas huvi. Tälli sõnas, et Karell kindlasti otsib võimalusi suurendada oma osatähtsust meditsiinis. “Enne kui regionaalhaigla asja otsustab, ei saa midagi lisada. Kala saab püüda sealt, kus seda on,” lisas ta.

Põhja-Eesti regionaalhaigla (PERH) omanduses oleva Keila haigla kohta seisab PERHi arengukavas üks lause: leitakse majanduslikult otstarbekas lahendus Keila haiglale. PERH on seega asunud tegema ettevalmistusi ASi Keila Haigla loomiseks, millega haigla saaks oma eelarve, lepingud haigekassaga ega oleks enam üks osakond väljaspool PERHi keskust. Kuna pool Keila haiglast on tühi, on PERH investeerinud osasse, mis toimib, aga vajadus oleks palju suurem, rääkis Keila haigla juhataja kohusetäitja Andres Peri.

PERHi nõukogu esimees Toomas Vilosius sõnas, et nõukogu esitas septembris sotsiaalminister Maret Maripuule taotluse aktsiaselts moodustada, milleks tuleb valitsuselt nõusolek küsida. Vilosius ei välista, et haiglat ei müüda. Sotsiaalministeerium kinnitas, et haigla võidakse müüa kohustusega tervishoiuteenust osutada.

Keila haigla on tekitanud huvi Harjumaa valdades, kes soovivad haiglat ühisomandisse ja sinna koondada näiteks hooldekodud. “Vallad tahaksid haigemaja saada üleandmise korras, investeerida ei jõua nad kindlasti sinna,” rääkis maavalitsuse tervishoiuosakonna juhataja Kalev Pahla.