Susi tõi põhjuseks, et ei saanud eeluurimise käigus oma seisukohti piisavalt selgitada. Lisaks põhjendas ta istungi edasilükkamise palvet väitega, et toimuva protsessiga riivatakse tema õigusi. Kohtuniku küsimusele, milles riivamine seisneb, vastas Susi, et ei saanud eeluurimise käigus anda enda kasuks rääkivaid ütlusi. Kohus võttis palve arvesse ning annab vastuse 31. jaanuaril.

Mart ja Mari-Ann Susi üle juurdlev protsess, mille esimene istung oli 21. oktoobril 2003, jätkus esmaspäeva hommikul Harju maakohtus.

Pärast kohtuniku avakõnet palus Mart Susi luba lahkuda protsessilt varem ning jätta ära tänane istung, tuues põhjuseks vajaduse minna oma haige lapse juurde. Prokurör suhtus palvesse mõistvalt ja selle kohta küsimusi ega vastuväiteid ei esitanud. Istung jätkus vaid Mari-Ann Susi osavõtul.

Protsessi käigus kutsuti tunnistama Concordia ülikooli õppejõud ja Mart Susi endine kolleeg Jorma Uljas Heinonen, kes vastas tõlgi vahendusel oma endiste töökohtade ning ka töötasu puudutavatele küsimustele. Enamiku küsimusi esitas kaitsja Vahur Kivistiku asemel Susi isiklikult.

Prokurör Kadri Väling ei soovinud pooleli olevat kohtuprotsessi kommenteerida.

Perekond Susi puudutav kohtuprotsess jätkub 31. jaanuaril.

Perekond Susil süüdistus riisumises

Keskkriminaalpolitsei algatas perekond Susi majandusliku tegevuse uurimiseks kriminaalasja 2003. aasta aprillis.

4. juunil 2004 esitas politsei süüdistused Mart ja Mari-Ann Susile maksualastes kuritegudes ja ametiseisundi kuritarvitamises. Süüdistuse järgi tekitasid Susid riisumisega aastatel 1996–2003 Concordia Rahvusvahelise Ülikooli Varahalduse OÜ-le kahju kogusummas 14,5 miljonit krooni. Riigile jätsid nad maksmata makse 1,7 miljonit krooni.

Mari-Ann Susi sai süüdistuse kohturegistri pidajale ebaõigete andmete esitamises, ametiseisundi kuritarvitamises ja maksusumma kinnipidamata jätmise eest. Mart Susi sai süüdistuse riisumises, kohturegistri pidajale ebaõigete andmete esitamises, ametiseisundi kuritarvitamises ja maksusumma kinnipidamata jätmises.

21. detsembril 2004 heideti Mart Susi advokatuurist välja, kuna talle kuuluv advokaadibüroo Reas esitas riigi õigusabi osutamise eest korduvaid arveid.

Ühtlasi on riigikohus asunud menetlema Mart Susi kaebust, kus ta protestis 84 000 kroonise kohtukulu hüvitamise Hansapangale.

Hansapanga meediasuhete juhi Kristiina Tambergi sõnul toimub kohtuvaidlus 84 000 krooni pärast, mille Hansapank maksis riigilõivuks, kui asus Mart Susilt ligi 2,3 miljoni kroonist võlga kohtu kaudu välja nõudma.

Miljonivõla enda sai pank kätte Concordia ülikooli pankrotiprotsessist.