“Kas on või ei ole — sellistele küsimustele ma ei vasta. Ärge mind selliste küsimustega palun tülitage,” kõlas ASi Maasu juhatuse liikme Mati Polli lühike vastus ajakirjaniku küsimusele, kas ka teda on kutsutud ülekuulamisele.

Sarnaselt Polliga oli ka ASi Uuemõisa Invest juhatuse liikme Koit Uusi suu lukus. “Ma ei taha sellistel teemadel spekuleerida. Sellega on nii palju vahtu ja infot üleval, et pole mõtet midagi lisada. Eks paistab,” ütles Uus külmalt, kuid soostus kinnitama, et teda kapo pole tülitanud.

Küsimustele otsustas vastamata jätta ka OÜ Mell juhatuse liige Tarmo Pedjasaar, tuues põhjuseks soovi tekkinud olukorda mitte enam hullemaks teha. “Sellest on nii palju kirjutatud, pildistatud ja joonistatud ning ma ei taha enda, teiste ega ka uurimisorganite elu enam raskemaks teha. Olen endiselt kahtlustatav ja minu staatus pole muutunud, sellest lähtuvalt ma ka ei kommenteeri,” sõnas Pedjasaar.

Ainsana julges rohkema kui paari lausega oma mõtteid jagada Saaremaa ärimees Tullio Liblik. “Mina käisin viimati eelmise nädala teisipäeval kaitsepolitseis vestlusel, kuid meil on kokkulepe, et ma täpsemaid ütlusi sellel teemal ajakirjandusele ei anna,” rääkis Liblik, kellel hirm ise hammasrataste vahele jääda puudus. “Seisan praegu ristmikul punase tule taga ja minu ainus hirm oleks see, kui ma praegu hakkaksin üle ristmiku minema,” vastas Liblik naljatades, kuid viskas kohe kivi meedia kapsaaeda. “Mul on siiralt kahju, et meedia on seda teemat kütnud ja paisutanud. Pooldan lähenemist, et uurimisorganid saaksid sõltumatult ja meediast mõjutamata oma tööd teha,” sõnas Liblik ja keeldus olukorra võimalikku lahendust kommenteerimast. “Tahaksin jääda selles osas soliidseks ja hinnanguid mitte jagada,” ütles ta.