„Szolnoki omanikel puudub selge koostöösoov,“ ütles Mustamäe linnaosavanem Lauri Laats. „Ühelt poolt soovitakse astronoomilist hinda maatüki linnale loovutamise eest, teisalt ei tehta midagi, et turg ise korda seada. Linnaosavalitsus on omalt poolt teinud kõik, et viia Szolnokis toimuv seadustega kooskõlla — et püstitatud rajatised vastaksid ehitusseaduse ja tuleohutusnõuetele, et turukaup oleks tervisele ohutu, et turuvärav ei algaks odekolonniputkaga. Kahjuks ei paista, et omanik oleks oma turul korra loomisest samavõrd huvitatud, kui meie“.

E. Vilde tee 91a kinnistu, kus täna tegutseb Szolnoki turg, omanikuks on OÜ Ozioran. Linnaosavalitsuse algatatud haldusmenetluse käigus on selgunud, et nimetatud krundil asuvad rajatised (turg) on sinna püstitatud õigusliku aluseta, s.t. omavoliliselt.

“Tururajatistel puudub igasugune ehituslik- ja projektdokumentatsioon, mitte keegi pole mitte kunagi neid rajatisi hinnanud tuleohutuse, terviseohutuse või turutöötajate töötingimuste lähtekohast. Kinnistu omanikud ei ole aastaid midagi ette võtnud et kirjeldatud olukorda parandada või parandama asuda“, ütles Laats.

Laatsi sõnul kuulub Szolnoki turg sulgemisele, omanik saab ettekirjutuse omavolilised rajatised lammutada ja territoorium heakorrastada.

Mustamäelaste turu plaanib linnaosavalitsus rajada Kännu Kuke kvartalisse, tänase tasulise parkla maa-alale. Linnaosavanem sõnas turu kontseptsiooni tutvustades, et uus turg tuleb moodne ja kaasaegne, kolme ruumika halliga liha, kala ja aedviljade tarvis ning kaetud välilettidega. Turul on ruumi kohvikule ning ei puudu ka foorum ehk turu-uudiste plats. Mõeldud on parkimisele, pesemisele ja käimlatele ning prügimajandusele, samuti on loodud mängimisvõimalused lastele. Purskkaevu serval on koht elavale turumuusikale ning istumiskohad selle nautijaile.

Mustamäe uue turu eskiisprojekt valmib peatselt, selle põhjalikum esitlus toimub 15. juunil kell 16 linnaosa halduskogu istungil.