„Lisaks kraanivee kvaliteedile, juhime tähelepanu ka pudelivee ja kraanivee hinnavahele, mis võib olla lausa tuhandekordne. Pudelivett eelistades tasub tarbija ka tootmise, pakendamise, transpordi ning turundamise eest,“ selgitas Tallinna Vesi kliendikommunikatsiooni juht Mariliis Topp.

Kraanivee propageerimine ning keskkonnahoid on maailmas üha enam kõlapinda tekitanud. Mullu koguti Eestis tagasi 91 protsenti plastpakendeist. Plastiku lagunemine looduses võib aga kesta sadu aastaid. Märkimisväärsetes kogustes fossiilseid kütuseid kulub mitte ainult pudelivee tootmiseks, vaid ka transpordiks. Samas kulub kraanivee tootmiseks vaid 0,3% energiast, mis on vajalik pudelivee tootmiseks ja sealjuures ei tooda kraanivesi jääke.

Ülemiste Veepuhastusjaama juhi Riho Sobi sõnul kehtivad vee kvaliteedile väga karmid seadusest tulenevad kvaliteedinõuded. „Tallinnas võetakse igal aastal tarbijate kraanidest üle 3000 veeanalüüsi ning Tallinna joogivee kvaliteet on täna kõigi aegade parim," kinnitas Sobi. Samas ei ole tema sõnul kaugeltki sajaprotsendiliselt tagatud, et müügilolevad pudeliveed vastavad kõikidele joogiveele nõuetele.