Tamsalu märksõnaks on läbi aastate olnud teraviljakombinaat. Nõukogude ajal töötas teraviljakombinaadis tippajal üle 600 inimese. Täna on Tamsalu Veskite linnas asuvas kontoris ja jõusöödakompleksis tööl üksikud inimesed. Enamik on palgata puhkusele saadetud ning viimati said inimesed palgaraha aprillikuu eest. Töö käib Tamsalu valla territooriumil asuvas kanavabrikus ja 5000pealises seafarmis, sest linnud-loomad vajavad hoolitsemist iga päev. Kanavabriku naistele maksis operaatorfirma maikuus tuhat krooni, sest muidu poleks seal vist enam keegi tööl.

Tamsalu lähedal Sääse külas asuva kanavabriku värav on võõrale suletud. Jääb suletuks paariks tunniks, kuni pankrotihaldur on lõpetanud hädavajalikud kohtumised kanala töötajatega ning turvafirma Falck valvurid saavad lõpuks käsu ajakirjanik väravast sisse lasta. Kui pankrotihaldur töölepingud lõpetab, saavad töötajad esitada nõudeavalduse töötukassale, mis maksab töötuksjäänule hüvitise, mille ülemmäär on kolme kuu keskmine palk.

Kanavabriku üheks võimalikuks ostjaks võib olla OÜ Viru Muna, mis moodustati aprillis spetsiaalselt Tamsalu Veskite kanalate opereerimiseks. Viru Muna opereeris kanavabrikus 21. juunini, mil lõppes ajutise halduriga sõlmitud leping. Viru Muna osanikeks on kanamunatootjad, Põlvamaal asuv Peri Põllumajanduslik OÜ ja Sangastes asuv OÜ Sanlind, ning lisasöötade tootja OÜ Anu Ait.

Tamsalu omaaegne au ja uhkus, teraviljakombinaat on sisuliselt teisel pankrotiringil. Tamsalu Veskite omaniku, Tamsalu vallas elava Aadu Jaansoo suhtes on algatatud kriminaalasi, põhjuseks ettevõtte tahtlik maksejõuetuse tekitamine.