“Ma ei saa midagi teha. Midagi ei saa müüa, ei saa laenata,” kirjeldas Jaansoo eelmisel nädalal ettevõtte seisu. “Öelge, kustkohast ma selle raha võtan?”

Jaansoo ettevõte AS Tamsalu Veskid on tõsises hädas. Möödunud nädalal tegi Riigi Viljasalve kontroll kindlaks, et Jaansoo hallatavast salvest oli kaduma läinud 300 tonni riigi vilja. AS Kesko Agro Eesti teatas, et nende vilja on kadunud veelgi suuremas koguses.

Eelmisel esmaspäeval tegi Lääne-Viru veterinaarkeskus Tamsalu Veskitele käskkirja selle kohta, et loomad ja linnud on söötmata. Inspektor Jüri Gustavsoni sõnul pole ettevõttel sööda ostmiseks piisavalt raha. See tähendab et ligi 400 000 kana ja 5000 siga on lahjema toidu peal.

Samamoodi on hädas Aadu Jaansoo ise. Üle-eelmisel nädalal algatas Ida politseiprefektuur Jaansoo tegevuse suhtes kriminaalasja. Jaansoo oli Tamsalu Terko juhina tekitanud ettevõttele 28,6 miljonit krooni kahju. Tamsalu Terko on pankrotis. Terko pankrotihaldurid Sirje Tael ja Martin Krupp tegid kindlaks, et selle asemel, et Terkot päästa, kantis Jaansoo ettevõtte varad üle uude ettevõttesse AS Tamsalu Veskid.