"Tartu on ettevõtlike inimeste linn, kus omavahel põimuvad nii alustavad kui juba Tartu klassikuteks kujunenud ettevõtted,” rääkis linnapea Urmas Klaas. “Hästi on käima läinud ettevõtluse tugiorganisatsioonide koostöö, mille näiteks on äsja avatud äri- ja kommuunikeskus SPARK, kus asub Tartu Teaduspargi initsiatiivil loodud SPARK Demo keskus ja kus hakatakse ettevõtlusõpet pakkuma juba põhikooliealistele lastele.”

Selleaastase ettevõtlusnädala moto on "Mõtle suurelt!". Ambitsioonikate ärimudelite rakendamise näpunäidete kõrval tutvustatakse kavalaid müügivõtteid ja nupukaid lahendusi nii tootearenduse, ekspordi, müügi kui ka teistes valdkondades.

Tartu ettevõtlusnädala eesmärk on tutvustada ettevõtlust kui eluviisi, teadvustades ja tunnustades ettevõtja rolli linna arengus, julgustades inimesi tegutsema ettevõtlusega, soodustades linna ja ettevõtete vahelist koostööd ning innustades ettevõtlust noorte seas. Nädala jooksul toimuvad konkursid, näitused, seminarid, õpitoad, konverentsid ja infopäevad, korraldatakse õppemänge ja külastatakse ettevõtteid.

Tänavuse ettevõtlusnädala suursündmusteks on:

  • 3. oktoober - Avakonverents „Kuidas mõelda suurelt väikses Eestis?“
  • 4. oktoober - Tartu Ärinõuandla alustava ettevõtja päev „START või reSTART?“
  • 5. oktoober - Ajujaht esitleb: Open Mentoring Session – tegijad räägivad ja aitavad
  • 6. oktoober - Koostööfestival „Õigel ajal õiges kohas”
  • 7. oktoober - Seminar „Turismiettevõtte arendamise ja turunduse tänapäevased tööriistad“

Tartu ettevõtlusnädala üritusi koordineerib Tartu Linnavalitsuse ettevõtluse osakond. Kõik ligi 80 ettevõtlusnädala üritust on osalejatele tasuta.
Lähemalt saab ettevõtlusnädalal pakutavaga tutvuda Tartu linnavalitsuse ettevõtlusosakonna koduleheküljel.

Jaga
Kommentaarid