Peale selle on Tartu ärimeeste tandemitel Mart Avarmaa–Andres Kaseväli ja Urmas Past–Juhan Kolk äriidee ehitada Vanemuise kontserdimaja vastu ja Atlantise meelelahutuskeskuse kõrvale 200kohalised suurhotellid.

“Kardan, et nõudlus Tartus siiski nii kiiresti ei kasva, et lühikese aja jooksul võtaks hotelliturg Tartu kesklinnas vastu veel kaks hotelli,” kahtles järgmise nädala teisipäevast hotelliteenust pakkuva OÜ Hotell London juhatuse esimees Verni Loodmaa. “Varem turul olijatele jääb alati teatud eelis.”

Loodmaa andmeil on Tartu kesklinna hotellide keskmine täituvus aastas 50–60 protsenti. “See pole väga hea, kuid võimaldab hotelli pidada,” kommenteeris Loodmaa. Tallinna hotellide täituvus on keskmiselt 60–70 protsenti.“Kuigi Tartus on ülikoolide ja teadusasutuste näol olemas suur potentsiaal, toimub siin vähe rahvusvahelisi suuri konverentse,” kurtis Loodmaa. “Tartu häda on regulaarse lennuliikluse puudumine ja Tallinna–Tartu maantee kehv olukord.”

OÜ Hotell London tegutseb uue maja neljal korrusel asuva hotelli operaatorina. Hoone omanik on Tartu aukodanik, jalgrattatreener Rein Kirsipuu, kellele kuuluv firma OÜ Matman ostis eelmise aasta aprilli algul ühe miljoni krooni eest Tartu vanalinna tuntuima tondilossi — Humala varemed.