Peaprojekteerija peab koostöös eskiisprojekti autoritega tegema Ahhaa hoonele ehitusloa taotlemiseks vajaliku eelprojekti.

Eskiisprojekti järgi on projekteeritava ehituse suletud brutopind 7475 ruutmeetrit, hoone maht on 43 500 kuupmeetrit ning hoone eeldatav maksumus ulatub 100 miljoni kroonini. Konstruktiivse osa projekteerija peab omama enam kui 24meetrilise sildeavaga ruumide kandekonstruktsioonide projekteerimise kogemust, on üks projekteerijale esitatud nõuetest.

Ahhaa keskus kavatsetakse abilinnapea Hannes Astoki sõnul rajada Tartu linna, Eesti riigi ning Euroopa Liidu ühisrahastamisel. “Loodame, et mai lõpuks on projekt koos, samuti ootame turismi struktuurfondi raha avanemist,” ütles Astok. “Hiljemalt aastal 2006 tahaks ehitusega alustada.”

Keskus kerkib Tartu kesklinna, Emajõe ja Aura keskuse vahele. Alaga piirnevad spordikool, Aura keskus ja Zeppelini kaubanduskeskus ning Emajõe kaldapealne, mis on aluseks moodsa kaubanduse, spordi ja meelelahutuse kolmikkeskuse väljaarendamiseks antud maa-alal, on kirjas Tartu linna kodulehel.