Tiina Talumees Moestuudio hõlmab kaht brändi – Tiina Talumees Couture ja mugavatest drapeeritud kleitidest koosnev TIINA by Tiina Talumees. Mõlemad esitlevad kahte kollektsiooni aastas – kevadeti ja sügiseti. Lisaks kollektsioonide loomisele on Tiina Talumees ihaldatud nimi pruutide seas, kes Tiina abiga oma elu tähtsamail päeval võrratud välja näevad.

Tiina Talumehe kollektsiooni Tiina by Tiina Talumees pidulike komplektide kuldses, punases ja mustas värvigammas aimub pühadeootust, barokihõngu ja mõisaromantikat. Näiteks leiab sealt mustad pitspluusid, kerge metalse sädelusega 50-ndatest inspireeritud hõlmikjakid ja tõeliselt kuningannalikud punased ja kuldsed pikad plisseerkleidid, mis nende kandjat saabuval pidude hooajal kindlasti märkamatuks ei jäta.

Igapäevaselt saab Eesti disaini eelistav naine kaunis välja näha kollektsiooni kuuluvates mugavates, kuid elegantse joonega linna- ja kontorirõivastes, mille värvigammas kohtab seekord türkiisi, fuksiat ja tumesinist. Kaunilt keha järgivad pluusid, seelikud ja kleidid on valmistatud Itaalia päritolu kvaliteettrikotaažist.

Kui Sinust poleks saanud disainerit, mis oleks olnud alternatiiv? Kas oli üldse teisi valikuid laual?
Ma olen andud oma elus asjadel ja otsustel vabalt voolata. Ei ole olnud sellist kindlat otsustamise hetke. Kunst on mulle alati meeldinud ja ühel või teisel moel tõenäoliselt selles vallas ma tegutseksin, kui mood ei oleks mind nii tugevalt endasse haaranud.

Kui palju Sa järgid moemaailma suundumusi ja trende?
Jälgin pidevalt, mis maailma moelavadel toimub ja seda eriti seoses TIINA by Tiina brändi tekkega. Trendid muutuvad kiirelt ja rumal olekski nende järgi joosta. Siiski on midagi õhus, midagi mis dikteerib ja seda on raske eirata, samuti ka sõnadesse panna. Ise kutsun seda ajavaimuks, mis juhib meie hetke valikuid.

Kui keeruline on hallata kahte brändi? Milline on Tiina arvates ilus naine? Mis inspireerib looma ning kuidas tekivad kollektsioonide teemad? Vastused neile ning paljudele teistele küsimustele leiad täispikast intervjuust Tiina Talumehega SIIN.

TIINA by Tiina Talumees kollektsioon on müügil Osta.ee uuel Eesti Disaini lehel.

TIINA by Tiina Talumees sügistalvist kollektsiooni esitletakse Tallinn Fashion Weeki raames toimuval moeetendusel 23. oktoobril.

Kleit KELLYKA MARINE
Foto Viktor Koshkin

Kleit LAURA BLACK
Foto Viktor Koshkin

Kleit LOUISA VELVET WINTER
Foto Viktor Koshkin