Märk aitab tervislikku toitu väärtustaval tarbijal leida kiiresti ja mugavalt endale sobiv toode. Samuti saavad Eesti tootjad ühtse tähisega tuua rohkem ja jõulisemalt välja säilitusainevabade toodete eeliseid ning harida tarbijaid, teatas MTÜ Puhtama Toidu Nimel.

"Eestis pole seni kasutatud ühtset märki selliste toodete tähistamiseks, kus ei ole säilitusaineid ja seda tühimikku soovibki MTÜ Puhtama Toidu Nimel antud kodanikualgatusega täita,“ selgitas Rain Stuudio Cateringi ja Delta Cafe ja Bistro meeskonna liige ning MTÜ Puhtama Toidu Nimel asutaja Rain Käärst.

"Tervisliku ja kvaliteetse toidu propageerimine on mulle südamelähedane teema, heameelega näeksin Eesti inimesi eelistamas tervislikku menüüd ja toiduained, mille päritolus nad võivad kindlad olla. Loodan väga, et seeläbi tekib ka tootjates veel rohkem huvi säilitusainevabade toodete turuletoomise vastu."

Puhta toidu märgil on kiri "ei ole lisatud säilitusaineid" eesti ja inglise keeles. Toiduainete tootjatel on võimalus taotleda märki veebilehel www.puhastoit.ee.

MTÜ Puhtama Toidu Nimel on asutatud 2009 aastal eesmärgiga propageerida tervisliku ja puhta toidu kasutamist.

FOTO: MTÜ Puhtama Toidu Nimel