12.07.2011, 09:00
Toiduliit: iga nädal läheb mõni toore kallimaks
FOTO:
«Miks suhkur nii kallis on, seda tahaks meiegi teada!» ütleb Eesti Toiduliidu tegevjuht Sirje Potisepp. Tema peab olukorra tekitajaks Euroopa Liidu suhkrupoliitikat, mis soosib suhkru sisseostmist kolmandatest riikidest, kus seda on klimaatiliselt kergem kasvatada.
Ta märgib põhjusena ära ka kevadise Austraalia üleujutuse, mis hävitas suure suhkrutootjamaa suhkrusaagi ja sundis Austraaliat ennastki suhkrut Taist sisse ostma, vahendab Õhtuleht.
Kõrge hind võib aga põhjustada palju rohkemat kui ainult koduste moosikeetjate meelepaha. Potisepa sõnul hakkab see tasapisi juba kanduma edasi lõpptoodetesse, kus suhkrut kasutatakse. «Kui suhkru hind on tõusnud aastaga 50%, siis andke andeks, aga meie ei näe muud võimalust!» arutleb Potisepp.