Strateegiat viiakse ellu viie valdkonna kaudu: kehaline aktiivsus; toitumine; suitsetamine; tervishoid; teabelevi ja paikkondliku suutlikkuse tagamine.

Igale valdkonnale on seatud oma alameesmärgid. Kuigi strateegia sihtgrupiks on kogu Eesti rahvastik, on enamik sekkumismeetmeid suunatud konkreetsetele sihtgruppidele: lapsed ja noored, kõrge riskiga isikud, õpetajad, tervishoiutöötajad, tervisedendajad, toidukäitlejad jne.

Toitumise valdkonna meetmed

Inimeste teadlikkuse tõstmine tasakaalustatud ja täisväärtuslikust toitumisest läbi meedia, paikkondlike projektide, koolituste ning erinevatele sihtgruppidele suunatud infomaterjalide.
Toitumise ja toiduga seoses olevate teemade (sh söögitegemine, toidumärgistus, reklaamide mõistmine, hügieen) integreerimine õpetajate koolitusse ning riiklikesse õppekavadesse; vastavasisuliste õppe- ja metoodiliste materjalide kättesaadavuse tagamine.

Inimeste tervislike toitumisvalikute soodustamine, viies läbi toidumärgistuse alast teavitustööd, koolitades toidukäitlejaid, arendades edasi toitumisalast arvutiprogrammi, korraldades konkursse ning rakendades motivatsioonistrateegiaid toidukäitlejatele.
Tasakaalustatud toitumise põhimõtete järgimine institutsionaalses toitlustamises, jätkates koolipiima- ja koolilõuna programmi ning tõhustades järelvalvemehhanismi õigusaktidele vastavuse osas.

Kes strateegia elluviimise heaks töötavad

Strateegia tugevuseks on paljude osapoolte kaasamine. Erinevate valdkondade rakendamise eest vastutavad mitmed asutused ja on kaasatud ka nende rahastamisallikad. Strateegiat finantseerib Vabariigi Valitsus Sotsiaalministeeriumi kaudu, kes koordineerib selle elluviimist. Sotsiaalministeeriumi haldusalas vastutab strateegia elluviimise eest Tervise Arengu Instituut. Lisaks panustavad strateegia elluviimisesse Põllumajandusministeerium, Haridus- ja Teadusministeerium, Kultuuriministeerium, Rahandusministeerium, Siseministeerium ja riiklikud institutsioonid nagu Eesti Haigekassa, Eesti Maaomavalitsuste Liit ja Linnade Liit. Strateegia annab võimaluse kaasata kodanikeühendusi ja erasektorit.

Allikas: Terviseinfo.ee