Jälgi tasakaalustatust

Tasakaalustatuse tagab toitainete optimaalne suhe igapäevamenüüs: valgud peaksid andma päevasest koguenergiast 10–15 protsenti, rasvad 25–30 protsenti ja süsivesikud 55–60 protsenti (soovituslikud kogused täiskasvanutele).

Mõõdukus on mõõdupuu

Tarbitav toiduenergia kogus ei tohiks ületada kulutatavat energiakogust.
Eeskätt puudutab mõõdukus rasva- ja suhkrurikaste toiduainete, soola ning alkoholi tarbimist. Vastavus vajadusele Toit peab kindlustama elutegevuseks vajaliku energia saamise ning varustama organismi tarvilike toitainetega. Inimeste vajadused on väga erinevad ja muutuvad elu jooksul.

Vastavus vajadusele

Toit peab kindlustama elutegevuseks vajaliku energia saamise ning varustama organismi tarvilike toitainetega. Inimeste vajadused on väga erinevad ja muutuvad elu jooksul.

Toitu mitmekesiselt

Mitmekesisus tähendab seda, et iga päev tuleks tarbida toite kõikidelt toidupüramiidi korrustelt (teraviljatooted, puu- ja köögiviljad, piimatooted, toidugrupp lihakana- kala-muna, lisatavad toidurasvad)
ning varieerida toiduainete valikut ka grupi siseselt. Mitmekülgse valiku korral saame piisavalt kõiki vajalikke toitaineid.

Allikas: toitumine.ee