“Inimesed küsivad järgmisel aastal üsna julgelt palka juurde, aga ettevõtete juhid on juba teadlikud muutunud majandusoludest. Paraku on tavalised inimesed alati need, kes viimasena asjast teada saavad. Üle mitme aasta tuleb kasutusele sõna “tööpuudus”, aga ainult mõnes sektoris. Näiteks ehituses, kus juba töötajad küsivad ise tööd,” rääkis Võrk.

Võrk märkis, et tööturu muutused on positiivsed, sest pikaajaline buum ei ole hea. “Ettevõtted hakkavad jälle end arendama. Paremad jäävad ja halvemad kaovad. Teeninduse kvaliteet paraneb. Turule tekib jälle tööjõudu, mis on ettevõtjatele hea,” prognoosis ta.

Palka mõjutab tema sõnul eelkõige nõudluse ja pakkumise vahekord. Inflatsioon ja majanduskasv mõjutavad palka pigem kaudselt, leidis ettevõtja.

A-Selver ASi juhataja Ain Taube ei julge prognoosida järgmise aasta tööturul kardinaalseid muutusi. Tema sõnul on A-Selveril on juba praegu töötajaid kergem leida võrreldes aasta alguse ja kevadega. “Olukord on rõõmsam, aga järjekorda ukse taga kindlasti ei ole,” märkis ta.