Trigon Capitali juht, investeerimispankur Joakim Helenius ütles pärast sümboolse sisuga metallkonteineri aianduskeskuse vundamenti müürimist, et Tallinna piirile kerkiv aianduskeskus on prototüüp Trigoni teistele aianduskeskustele, mille ehitamist alustatakse järgmisel aastal Lätis ja Peterburis. “Kavatseme mõne aasta jooksul saada aianduskaupade müüjate seas domineerivaks,” sõnas ta. Trigoni aianduskeskus peaks avama uksed 2006. aasta märtsis.

Helenius lisas, et on kuulnud palju jutte Eesti Nokia otsingutest. “Aiandusäri pole küll Nokia, kuid sellel on tohutu arengupotentsiaal,” väitis ta ja selgitas, et Eesti iluaianduse turu maht on ligi pool miljardit krooni aastas. Samuti juhtis Helenius tähelepanu, et praeguse aja äritegemise trendid on suunatud eelkõige ehituslikule arendustegevusele. “Ükski riik, sealhulgas ka Eesti, ei saa areneda ainult ehitusäriga, vaja on ka teistsugust laadi ettevõtmisi,” lausus ta.

Trigon Gardeningi juhataja Raigo Roosve ütles, et loodetavasti käivituvad aianduskeskused sama edukalt kui Trigon Gardeningi senised ettevõtmised. “Alustasime Eesti aednike baasil haljastusteenuste pakkumist Helsingis eelmise aasta kevadel. Tänaseks on meie hooldada ligikaudu kuuskümmend selle piirkonna haljasala,” rääkis ta. Roosve sõnul ei taheta Soomes avalikult kuulutada, et Trigon Gardening on saanud lepingud kõikide Nokia kompanii hoonete juurde kuuluvate haljasalade hooldamiseks.

Üle 3500ruutmeetrisesse Laagri aianduskeskusesse investeeritakse 60 miljonit krooni ja see loodetakse tasa teenida viie aastaga. Prognoositav aastakäive on 50–75 miljonit krooni. Aastas planeeritakse aianduskeskuses teenindada üle 100 000 külastaja. Aiandusturu viimase viie aasta keskmine kasv on olnud nii Eestis kui ka Skandinaavias ligikaudu 25%. Saksamaal on kodu- ja aianduskeskusi üle 2200.