Tavatult suuremahulises riigihankes, mida ka reisifirmad nimetavad erandiks, osales kokku neli firmat, kellest hanke võitjaks osutus Reisieksperdi AS. Ühispakkumiste korral saavad teenust pakkuda lisaks Reisieksperdile ka Kaleva Travel ja Baltic Tours. Hange tehti neljaks aastaks lihtsustatud korras.

TTÜ riigihangete osakonna juhataja Egon Müüri sõnul on tegemist ärireisipakettidega, milles sisaldub lisaks lennupiletitele ka öömaja, kindlustus jms. Müür lisas, et määravaks sai hanke puhul firmade pakutav allahindlus ehk reisipreemia, mille eest saab TTÜ teha n-ö boonusreise.

TTÜ finantsdirektor Ardo Kamratov ütles, et hange puudutab 1400 ülikooli töötajat ja lisaks ka paari tuhandet üliõpilast. Ta lisas, et selleks aastaks on komandeeringutele planeeritud 21,9 miljonit krooni, mis on miljoni võrra rohkem kui 2007. aastal.

Tartu Ülikoolist kinnitati, et nemad selliseid hankeid teinud pole. TÜ 2007. aasta majandusaasta aruandest järgi olid eelmise aasta lähetuskulud 39,3 miljonit krooni. Selles sisalduvad kõik lähetustega seotud kulud, sealhulgas päevarahad, majutus, transport.