Sellega püütakse ära osta kontroll inimese üle ning mõjutada teda käituma kindlal viisil. Kui aga inimene tunneb end kontrollitud marionetina, siis tajub ta seda kogemust ebameeldivana. Tööandja ootab-loodab palgatõusu eest tänu ning see lisab talle võimu töötaja üle. Pidev tunnustamine tapab enesemotivatsiooni. Palgatõus muudab töötajad aremaks uute riskide võtmise suhtes, kuna fookus on lihtsal ja mugaval vajaliku ülesande täitmisel, aga mitte uute väljakutsete leidmisel ja võtmisel.

Tulemuspalk aga pigem viib fookuse ülesannete kvantiteedile kui kvaliteedile, mis mõjub eriti halvavalt loominguliste tööde tegemisele.

A. Kohn’i ettepanek on premeerimine üldse lõpetada, näiteks koolielus siis hinnete panemine ning seeläbi taastada noorte kaasasündinud huvi ja põnevus õpitava vastu. Preemia ja karistus ei ole mitte vastandid, vaid sama mündi erinevad pooled. Siit lähtuvalt suhtlemine: saa hindeks 5, siis annan 25ka, on tegelikult lapse karistamine, kuigi lühiajaline positiivne efekt on täiesti olemas.

Seega — kas äkki ongi nii, et kogu palgasüsteem on iganenud, sest töötaja ei saa ju vastu seda, mida ta tegelikult tahab? Ta saab ainult vahendi ehk raha, mille abil oma tegelikke vajadusi ja soove rahuldama hakata. Vast tulevikus olekski lihtsam personaalselt välja selgitada, mis töötajat tegelikult motiveerib ning siis seda kohe andagi õiges koguses? Lihtsustatult näiteks sedasi: süsteemiadminile pizzat, sauna ja langevarjuhüppeid; raamatupidajale 2 välisreisi aastas , lemmiklooma aksessuaarid ning kallid raamatud; tegevjuhile Harley Davidson, piiramatu solaariumiaeg ning teatri aastakaart. Lisaks muidugi igapäevaste eluvajaduste katmine mõnusas äraelamise mahus. Seega kaoks ära igakuine palgapäev kui lühiajaline motivaator ehk karistus läbi premeerimise, samuti kõikvõimalikud tulemustasud loomingulise või ka müügitöö eest, et inimesed saaksid tagasi naudingu oma tegevusest ning leiaksid üles enesemotivatsiooni.

Kokku sai selline natuke meelevaldne tõlgendus sellest huvitavast teooriast, samas intrigeeriv, kas pole.