“Seeme tuleb laevaga Euroopast ning on siin selleks nädalavahetuseks. Me saame seemne odavamalt, kui Pere Leib pakub, ning alates esmaspäevast on Werol jälle töökorras,” sõnas Weroli nõukogu esimees Raul Rosenberg.

Ärimees Rein Kilgile kuuluv Pere Leib teatas teisipäeval, et lõpetab Werolile rapsiseemne tarnimise. Pere Leib osales Weroli aktsiate enampakkumisel, kuid võitjaks tunnistati hoopis Urmas Sõõrumaa firmale ja Oliver Kruuda kontrollitavale Kalevile kuuluv Dovelin Baltic OÜ. Pere Leib vaidlustas enampakkumise tulemuse kohtus.

Rein Kilgi sõnul on Werolis toimuv täielik absurd ning riigi poolt neile “käru keeramine”. “Meil on andmeid, et Werolist on müüdud 10 miljoni krooni väärtuses arestitud õli, samuti on meile saladuseks Weroli debitoorsed laekumised. Mind hämmastab see, et seadus ja kohtuotsus kah enam ei maksa,” sõnas Kilk.

Kilk lisas, et kokkuleppe järgi pidi Werol tegema ettemakse ning nemad siis saatma seemne teele, Werol aga viivitas maksmisega, mis andis signaali, et maksmine võidakse lõpetada, ning rapsitarne peatati.