„Sel korral on „Puhka Eestis“ hallis läbivaks teemaks mõte võtta Eestimaa teed rataste alla. Sellest lähtuvad kõik visuaalid alates „Puhka Eestis“ halli sisenemisest kuni viimase kasuliku seinapinnani,“ märkis EASi turismiarenduskeskuse direktor Tarmo Mutso.

„2013. aastal propageerime siseturismis seikluslikkust, avastamisjulgust, omal käel ringivaatamist ning uute kohtade, vaadete ja vaatamisväärsuste avastamist kogu perega,“ lisas ta.

Ringreisid avardavad siseturistide silmaringi hoopis laiemas mõttes. Näiteks on Eestis küllaga avastamist nii ajaloo-, kultuuri- kui ka vaatamisväärsuste vallas, tutvuda saab aga ka kohalike inimeste ja nende eluoluga ning nautida mitmekesist Eesti loodust.

„Eesti inimesed on “Puhka Eestis” üleskutsete ja kampaaniatega alati hästi haakunud. Sel aastal teemaks olev ringreis on aga emotsionaalsem ja vahetum Eesti kogemine kui mõne üksikteenuse tarbimine,“ täpsustas Mutso.

Näiteks saab “Puhka Eestis” lehel ringreisiks sobiva marsruudi valida, et avastada Eesti looduse-, ajaloo- ja kultuuripärleid omal käel. Eestis ringreisil olles soovitab EAS külastada turismiinfokeskuseid, mida võib leida igas maakonnas.

Messi külastaja saab „Puhka Eestis“ hallis jalutada nii ringiratast kui risti-põiki läbi „Eestimaa“, et leida endale huvipakkuvaid turismitooteid ja –teenuseid. Lisaks sellele loositakse „Puhka Eestis“ halli külastanute vahel välja sõiduauto Škoda Rapid ühekuuline kasutusõigus ajavahemikus 18.02.-18.06.13.

Eesti on siseturistide hulgas endiselt väga populaarne. Läinud aastal ööbis Eesti majutusettevõtetes 966 376 siseturisti, mis on 5% rohkem kui aasta varem.

Pärast majanduskriisist tingitud nõudluse vähenemist on siseturistide ööbimiste arv majutusettevõtetes viimasel kolmel aastal järk-järgult kasvanud.

Tartu linnas ja maakonnas ning Harju, Lääne-Viru ja Viljandi maakonnas on siseturistide ööbimiste arv 2012. aastal olnud kõrgem kui ühelgi varasemal aastal.