Ettevõtete eelmise aasta aruanded on tänaseks Äriregistrile esitatud. Nii on ettevõtjate käeulatuses värske info umbes 75 000 ettevõtte kohta ja paras aeg ülevaate saamiseks, kuidas on läinud konkurentidel. Krediidiinfo koostatud sektoripõhised Turuülevaated annavad selleks objektiivse ja mugava võimaluse.

Krediidiinfo valmistab igal aastal üle 70 erineva valdkonna ülevaate, mis annavad ärijuhile võimaluse oma turgu paremini tundma õppida ja saada selge pildi turu dünaamikast, konkurentide käekäigust ja enda ettevõtte positsioonist valdkonnas.

Eriti oluline on tervikliku ülevaate omamine enne uue äriplaani koostamist. Turuülevaade annab ärijuhtidele võimaluse end turul positsioneerida ja võrrelda oma äri sama valdkonna ettevõtetega, näiteks müügitulu, kasumi, töötajate arvu, tööjõukulu ja teiste oluliste näitajate põhjal. Finantsnäitajad ja suhtarvud võimaldavad turgu analüüsida ning näha oma äri tugevaid ja nõrku külgi võrdluses sarnaste tegijatega.

Kogu turg ja sektori TOP 100

Krediidiinfo Turuülevaade on varustatud rohkete arvnäitajate ja illustreerivate graafikutega ning võimaldab eraldi vaadelda kogu turgu ja valdkonnas põhitegevusena toimetavate firmade käekäiku.
Turuülevaate esimene osa „Kogu turg“ hõlmab kõiki ettevõtteid, kes on põhi- või lisategevusalana teeninud müügitulu valdkonnas. Ülevaade hõlmab turu iseloomustust, trende ja muutuseid turul, võrdleb turgu kogu Eesti ettevõtlusega ja toob välja tugeva reitinguga ettevõtete osakaalu, suurimad kasvajad ja kahanejad. Lisaks on välja toodud riiklikud tasutud maksud, sealhulgas tasutud tööjõu maksud.

„Sektori TOP 100“ koosneb kuni 100st ettevõttest, kelle puhul turuülevaate valdkond on nende põhitegevusalaks. Sektori TOP annab ülevaate kahe viimase aasta finantsandmetest, tähtsamatest suhtarvudest (müügitulu muutus, kasumi muutus, kohustused, kapital jpm) ning võrdlusi sektori keskmisega. Lisaks on siin välja toodud „Eduka Eesti Ettevõtte“ märgiga valimi liikmed, A-klassi reitinguga valimi liikmed, tegelikud kasusaajad ning käive töötaja kohta.

Loe rohkem Krediidiinfo AS Turuülevaatest

Jaga
Kommentaarid