Tänavuse parimate seast leiab nii viimase kolme aasta võitja, Pädaste restorani Alexander kui ka mulluse tippkümne - Tchaikovsky, OKO, Chedi, Põhjaka, Leib, Moon, Neh, Bordoo ning Ribe, teatasid programmi läbiviijad.

“Tippude nimistusse on tänavu tagasi tulnud neli tugevat tegijat, aga lisandus ka kaheksa täiesti uut söögikohta. Mõned nendest - näiteks Salt, Sesoon ja Kolm Sibulat - on vaid vähe aega avatud olnud, kuid on kohe ära teeninud nii suure poolehoiu, et vabade laudade leidmine on üsna keeruline, " rääkis programmi Eesti Maitsed eestvedaja Aivar Hanson.

Parimad söögikohad valivad välja restoranide töötajad ja toiduajakirjanikud, samuti toidublogijad nii Eestist kui ka välismaalt.

"Iga valija saab nimetada seitse talle kõige rohkem meeldivat söögikohta paremusjärjestuses. Iga nimetamine annab söögikohale punkte ja punktide summa poolest 50 paremat pääsevadki tabelisse," selgitas Hanson.

Parimad söögikohad on välja toodud tähestiku järjekorras, sügisel selgub nende järjestus:

Aed
Alexander
Ammende
Antonius
Bocca
Bordoo
Chedi
Cru
Dominic
Egoist
F-hoone
Gianni
Gloria
GOSPA
Horisont
Kaheksa Jalga
Kolm Sibulat
La Bottega
La Dolce Vita
Leib
Lucca
Mahedik
Meat Market
MEKK
MerMer
Moon
Neh
Neikid
Nero
Ö
OKO
Platz
Põhjaka
Polpo
Pühajärve
Ribe
Rucola
Salt
Senso
Sesoon
Sfäär
Spirit
Supelsaksad
Tammuri
Tchaikovsky
Till&Kummel
Truffe
Vihula
Werner
Wicca

Hea lugeja, kirjuta meile, mida sina arvad eelpool nimetatud restoranidest? Samuti ootame su emotsioone ka nende söögiasutuste kohta, mis pole kirjas - oma tekst jätta rahvahaal@delfi.ee.