“On võimalik, et Kalm liigub Elionist EMTsse,” ütles teisipäeval ASide Elion ja EMT nõukogu esimees Jaan Männik. Tema sõnul selgub kahe-kolme nädala jooksul, kellest saab Elioni uus juht.

Teadaolevalt on uus Elioni juht ettevõtte juhatuse liige ja finantsdirektor Valdur Laid, kes on varem töötanud Eesti Panga direktorina. Jaan Männik ütles teisipäeval, et Laidi nimi on tal ajus ringi käinud. Ta lisas, et otsust novembrikuu jooksul ei tule. “On mitu kaarti, mis peavad korraga paika langema,” jäi Männik napisõnaliseks. “Ambitsioon on enne jõule proovida avalikustada, mis lahendus on.”

Valdo Kalm ja Valdur Laid ei soovinud teisipäeval kaadrimuudatuste osas kommentaare anda. Praegu juhib Valdo Kalm korraga kahte ettevõtet, nii Elioni kui EMTd. Ta sai kahe ettevõtte juhiks nädal tagasi, kui EMT juhi kohalt lahkus Peep Aaviksoo. Siis ütles Jaan Männik, et Kalm ei jää kahte ettevõtet juhtima ja ühele neist ettevõtetest leitakse uue juht.

Kaadrimuudatused on seotud Elioni ja EMT omanikfirmade Sonera ja Telia ühinemisega ning nendes ettevõtetes mobiil- ja traatvõrguettevõtete tegevuste ühendamisega. Tulevaks kevadeks peab Elioni ja EMT valdusettevõtte Eesti Telekomi juht Jaan Männik omanikele teatama, kuidas jätkavad Elion ja EMT. Kas pannakse ettevõtted täielikult kokku või jätkavad need eraldi, aga senisest tihedamas koostöös.