Ettevõtmine sai alguse 2003. aastal, mil neli tegusat noormeest, õppides ise alles 11. klassis, panid 4 tegusat noormeest aluse Valemivihikutele.

Majandusõpetuse tunnis kuuldu äratas noormeestes huvi ning soovi proovida koheselt ka ise kätt ettevõtluses. Otsustati luua õpilasfirma nimega 4Poega, mis hakkas tootma valemitega vihikuid. Junior Achievement Eesti (JA Eesti) õpilasfirmade programmist alguse saanud ideest on praeguseks välja kasvanud arvestatava kogemustepagasiga rahvusvaheline väikeettevõtte.

Õpilasfirma alustas esialgu matemaatika ja füüsika ainevihikute tootmisega. Tänaseks on turule toodud 10 erineva õppeaine Valemivihikud, lisandnud on Algklasside Valemivihikud, mis on mõeldud esimeses kooliastmes õppijatele ning alates 2008. aasta sügisest jagatakse ülikoolides tasuta ZeBlox-nimelisi tudengivihikuid.

„Juubeliaasta puhul võtsime ülesandeks anda ka omapoolne panus majandus- ja ettevõtlusõppe edendamisse ning samuti tänada õpetajaid ja JA Eesti meeskonda nende olulise panuse ja pühendumise eest, innustades ettevõtlikke noori suurtele tegudele," rääkis Realister OÜ ärijuht Kristjan Kaer.

JA Eesti tegevdirektor Epp Vodja sõnul on taoline kingitus eelkõige suureks tunnustuseks majandusõpetajatele üle Eesti nende aastatepikkuse töö eest.

Majandus- ja ettevõtlusvihiku sisu aitas kokku panna JA Eesti meeskond, vihiku valmimist toetasid Swedbank, EBS ja Briti Nõukogu ning vihikute transpordi üle Eesti koolidesse korraldas DPD Kullerfirma.