„Rikastatud tooted on tõepoolest üha enam leviv trend, seda eriti terviseteadlike tarbijate ning piimasuhkru suhtes tundlike või talumatute inimeste seas,“ ütles Valio esindaja Krista Kalbin
Delfi Majandusele.

Kalbini sõnul kontrollib piimatoodetes olevaid aineid Eesti veterinaar- ja toiduamet ning seetõttu saab iga tarbija olla kindel, et piimatoodetel olev märgistus, mis näitab mõne bakteriga või vitamiiniga rikastatust või laktoosi vähesust, vastab tõele.

Eestis on igal neljandal inimesel Kalbini andmetel geneetiline soodumus laktoositalumatusele ning kuna väga suur osa laktoosi suhtes tundlikke inimesed seda ise ei tea, siis ei teadvustata lihtsalt, et kestvate seedeprobleemide taga võib olla laktoositalumatus.

„Piimatoodetes sisalduvad piimasuhkur, piimavalk ja kaltsium. Ekslikult arvataksegi sageli, et laktoositalumatuse korral tuleb toiduvalikust välja arvata kõik piimatooted. Tegelikult seda aga teha ei tohiks, sest peamisest valgu- ja kaltsiumiallikast loobumine võib kaasa tuua omakorda erinevaid tervisehädasid,“ sõnas Kalbin.

Inimesed, kes on laktoosi suhtes tundlikumad, võivad Kalbini sõnul vahetada tavapärased piimatooted vähendatud laktoosisisaldusega või täiesti laktoosivabade toodete vastu.

„Nendes toodetes on laktoos lõhustatud, kuid vajalikud piimavalgud ja kaltsium alles,“ lisas Kalbin.