Ainult valitsus peaks oma kingateenuseid veel arendama. Kingaärist samm edasi oleks Eesti majanduses juba sussiäri, mis tähendab siis susside püstiajamist. Kuid vihale ja mitte muigama ajab see, kui poliitikud on silmakirjalikud. Foorumis rääkis rahvaliitlane Mai Treial, et sotsiaalministeeriumist lahkunud kantslerile poleks pidanud maksma kompensatsiooni, sest minema saab saata ka tööga toimetulematuse eest.

Nõus. Samas avaldas Äripäev loo Jõelähtme valla endistest juhtidest, kes enne lahkumist endale kiirelt veel suuri preemiaid maksid. 1,2 miljonit jagas lahkelt endine vallavanem, samuti rahvaliitlane Ardo Lass. Samal ajal on valla 2009. aasta eelarves 35 miljoni kroonine auk. Pidu katku ajal on pidanud ka Saue linnapea Orm Valtson, kes kostitas kokkuhoiu ajal alluvaid mitme kuupalga suuruse jõulupreemiaga.

Linna palgafond vähenes ligi miljoni krooni võrra. Näiteid on teisigi. Vaadates seda trendi meeldib mulle väga investor Joakim Heleniuse ettepanek kärpida ülisuurelt avaliku sektori kulusid — tema sõnul peaks Eesti hakkama saama 5-10 omavalitsusega.

Aga kui juba president Toomas Hendrik Ilves ei saa aru, et Eestis on asi tõsine — maksis ta ju eelmise aasta lõpus oma kantselei töötajatele 700 000 krooni preemiat — mis siis veel tavainimestest rääkida. Hansapanga endine juht Indrek Neivelt rääkis Äripäevale, et kui nüüd kiiresti kriisiplaani ei tule, nurume sügisel IMFi ukse taga laenu. Seega kodanikud, kui te kohe kokkuhoiule mõtlema ei hakka, ootab Eestit peagi ees senisest veelgi õitsvam kingaäri.