Küsitletud pankade esindajate sõnul on valuutavahetuse turuosi raske hinnata, kuna selle kohta pole täpset statistikat. Nii oletatakse, et suurt kontorivõrku omavate pankade kaudu käib peamine osa sularaha valuutavahetusest. Samas peab nelja valuutavahetuskontoriga Tavid ennast selles valdkonnas üheks turuliidriks ning konkurendiks pankadega.

“See, et Tavidi ülekandemahud on läinud suuremaks, on pinnuks silmas kõikidel pankadel,” märkis ASi Tavid juhataja Kuno Rääk, viidates suhete jahenemisele pankadega alates eelmise aasta keskpaigast, kui ettevõte lõpetas nendega tihedama koostöö.

“Praegusel hetkel oleme ainuke ettevõte pankade kõrval, kes tellib sularaha otse läänest, meil on koostööpartnerid Londonis ja Taanis,” ütles Rääk. Ta lisas, et Tavidil on praegu soodsam tellida raha välispartneritelt kui võtta siinsete pankade hinnakirja järgi.

Rääk ütles, et põhiosa ettevõtte käibest ei anna mitte turistid, vaid kohalik püsiklientuur. Kliente meelitab Tavid lisaks soodsamatele valuutavahetuskurssidele kui pankades ka kiirsiirdamisteenusega Eesti ja Soome vahel ning laiema valuutavalikuga. Tänavu tahab ettevõte oma mulluse 2,2 miljoni kroonise kasumi kahekordistada. Kuna pankadele pole valuutavahetus esmatähtis valdkond, siis ei osatud ka Tavidi arengut ning sisenemist osa teenuste pakkumiskonkurentsi konkreetselt kommenteerida.

Ühispanga valuutaturgude osakonna diileri Jüri Ummelase sõnul sõltub valuutavahetusfirma konkurentsivõime paljuski tema mahtudest. “Väiksem firma saab üldiselt head hinda pakkuda siis, kui tal on teisel pool klient vastas. Kuna pangas on valuutavahetuse käive suurem, siis on võimalik hindade suhtes ka paindlikum olla,” ütles ta.