“Põhjuseid hinnatõusuks on mitmeid, kuid olulisim on neist on see, et tänapäeva tehnoloogia juures ei ole võimalik tööde kvaliteedi osas järeleandmisi teha, seetõttu nõuab elukalliduse tõus ja kvalifitseeritud mehhaanikute üldine nappus, et hoiaksime mehhaanikute palga konkurentsivõimelisena,” selgitas Allemann. Eelmise aasta detsembris tõsteti Allemanni tähelepanekut mööda hindu kuni 10%.

Põhjusi hinnatõusu tulekuks tasub otsida ka veokite kasvanud müüginumbrites. Loogiline: mida rohkem masinaid müüakse, seda suurem hulk külastab ka hooldust.

Volvo Estonia OÜ rootslasest juhataja Johan Köhleri arvates on praegu siiski vara hinnatõusu suuruse üle spekuleerida. Köhler nimetab hinnatõusu peamiste põhjustajatena jooksvate kulude kasvu soojus-, vee- ning elektrikulu näol. Tallinnas paiknevate töökodade jooksvaid kulusid peaks enim mõjutama vee kallinemine. Seda on Tallinna Vee esindajad varem ka ajakirjandusele teada andnud.

Põhiline kulu on siiski mehaanikute palkade kasv, mida tiivustab Allemanni ja Köhleri hinnangul üldine elukalliduse ning palgakasv.