Vianori müügiosakonna juhataja Ormes Tamme sõnul rahuldatakse esmalt oma püsikundede vajadused, milleks kulub paar päeva. Kliendil n.ö tänavalt, kel pole aega ette broneeritud, on raske löögile pääseda.

Klientidele vastu tulles on Peterburi tee Vianor avatud ka sel pühapäeval, kuigi harilikult on rehvivahetuspunkt sel päeval suletud.

"Eestlastel on ütlus, et esimene lumi sulab alati. Rahulik peab olema, ei ole mõtet paanitseda," lohutas Tamm kliente. Tema sõnul on kliendid igal aastal varmad sõimama, kui kiirelt rehvivahetusse ei pääse.

"Kui hooaeg on, siis me paneme kaheksast kaheksani ning seda nii kaua, kuni rehvituse aja saab järgmiseks päevaks," rääkis Tamm. "Siis me võtame vähe vaiksemaks."

Rehvivahetuse hind hooaja nõudlusest sõltuvalt ei tõuse. Vianori Tallinna rehvivahetustes maksab sõiduauto rehvivahetus 27-32 eurot, sisaldades kõiki vajalikke hooldustöid.

Möödunud aastaga võrreldes on rehvivahetuse hind Vianoris kallinenud sõltuvalt vahetuspunktis vahemikus 3-5 protsenti. Enne seda püsisid hinnad kolm aastat muutumatuna. Hinnatõusu taga peitub elektri hinna tõus.

"Vaadake, mis energiaga on juhtunud. Kui ma tõmban 10ruutmeetrise garaaži ukse lahti, siis vaadake, kui palju sooja õhku sealt välja läheb. Garaaž on vaja ära kütta. Peale selle käib kogu asi elektri peal ja elekter on sel aastal kolm või neli korda tõusnud ja meil ei ole võimalik olnud hindu hoida," selgitas Tamm.

Odavamalt saavad läbi ajada nurgatagused rehvivahetuspunktid, kes soliidsematele vahetuspunktidele oma valuvõtetega pinnuks tihti silmas on.

"Kui inimene paneb meil aja, siis ta selle aja ka saab. Ei ole niimoodi, et mingisugune "siil" tuleb sisse, annab letitagusele vennale 100 eurtsi ja normaalne inimene jäetakse välja. Meie jaoks on kõik võrdsed ning sellistel vendadel ei maksa meil üritadagi," sõnas Tamm.

Kõige suurem probleem on Tamme sõnul nende klientidega, kes panevad küll rehvivahetuse aja kinni, kuid kes ei tea näiteks, kas neil on rehvid hoiustuses või mitte. Klient ei tea, mis tema rehvihoiustuse number on või kas tal on vargavastase mutri võti olemas või mitte.

Need asjad tuleks Tamme sõnul enne rehvivahetust valmis vaadata, sest vastasel korral raisatakse nii rehvivahetuse kui ka enda aega. Ette on tulnud isegi olukordi, kus on kaasa võetud hoopis tütre auto rehvid.

"Tänapäeval lähevad inimesed üha hajameelsemaks ning pidevalt helistatakse ja öeldakse, et mul on kusagil Peterburi teel rehvid hoiul. Peterburi teel on viis rehvifirmat ja nüüd ta ise ka ei mäleta, kus ta rehvid on," rääkis Tamm.

"See on nagu arsti vastuvõtul - aega kulub rohkem ja me suudaks võibolla palju kiiremini rehve vahetada, kui selliseid juhuseid vähem oleks."

Tamme sõnul ei ole "lolle kliente" siiski palju, kuid aeg-ajalt tuleb ikka ette.