Alates 1. juulist saavad Viasati kliendid vaadata uudistekanalit Euronews, alates 1. septembrist lastekanalit Nick Jr. ja alates 17. septembrist meelelahutuskanalit Diva Universal. Kanalivalikust kaob alates 1. juulist venekeelne kanal RTR Planeta, teatas Viasat Eesti .

Äsja laienes Viasati kanalivalik looduskanaliga Viasat Nature, mis näitab loodusehuvilistele dokumentaalfilme ja -sarju nii eesti kui vene keeles ning venekeelse mitmekülgset sisu pakkuva kanaliga TVCI.

24 tundi päevas üleilmseid uudiseid pakkuv Euronews, mida saab vaadata nii inglise kui vene keelsena, on Viasati vaatajatele kättesaadav alates homsest, 1. juulist.

Kanal on nähtav 53. kanalipositsioonil. Samuti vene ja inglise keelsena saab alates 1. septembrist vaadata lastekanalit Nick Jr, mis on mõeldud 2-6-aastastele lastele ja pakub harivaid ja meelelahutuslikke multifilme.

Diva Universali näol on tegu Universal Networksi meelelahutuskanaliga, kust saab vaadata teledraamasid ja tõsielusarju. Kanal pakub kvaliteetset ja põnevat sisu ennekõike kaasaegsele naisele, Näidatavate sarjade hulka kuuluvad näiteks populaarne Gossip Girl, mitmeid auhindu võitnud The Good Wife ja lustakas Gilmore Girls. Kanal on Viasati vaatajatele venekeelsena kättesaadav alates 17. septembrist.

Alates 1. juulist RTR Planeta edastamine peatatakse, kuna Viasatil ei õnnestunud jõuda litsentsitasudes kokkuleppele Vene telekanaleid vahendava mittetulundusühinguga Balti autorite ja leviliit. Ka teised Eestis tegutsevad operaatorid on varem teatanud keerulistest läbirääkimistest Balti autorite ja leviliiduga.

„Balti autorite ja leviliidu pakkumisele vastu tulles oleksime sunnitud maksma Vene kanalite eest turuhinnast palju kõrgemat tasu, mille tagajärjeks oleks hinnatõus Viasati klientide jaoks. Tahame aga pakkuda oma klientidelt parimat sisu õiglase hinnaga ning seepärast oleme selle variandi välistanud,“ ütles Viasat Eesti juht Gustaf Hertsius.

Muudatus ei puuduta teisi Viasati võrgu venekeelseid telekanaleid nagu TVCI, NTV MIR , TV1000 Russkoje Kino, Viasat Explorer, Viasat History ja 3+ Eesti.