Osalt aitab energialt igapäevaselt säästa väikeste lahenduste kasutuselevõtmine nagu näiteks säästupirnide kasutamine tavaliste elektripirnide asemel. Laialdasema ja suurema energiasäästu ja kulude kokkuhoiu saavutab aga tarbimise juhtimise süsteemide rakendamisega ning taastuvenergia lahenduste kasutuselevõtmisega.

„Kui pidada silmas, et 2019. aastast rakendub kõikidele avalikele hoonetele ja 2021. aastast kõikidele teistele hoonetele liginullenergia kohustus, siis see tähendab, et juba praegu tuleb ehituses selle nõude täitmiseks hakata kasutama lokaalseid energiasäästu ja taastuvenergia lahendusi,“ selgitas Eesti Taastuvenergia Koja juhataja Rene Tammist.

Ta lisas, et nii alustavad mikrotootjad kui ka ehitusvaldkonna arendajad võiksid end energiasäästu ja taastuvenergia lahenduste kasutuselevõtuga seotud küsimuste ja nüanssidega põhjalikult kurssi viia, sest tehtavad investeeringud on piisavalt suured ning valikud mõjutavad oluliselt lahenduste tasuvusaega ja energiale tehtavate kulutuste kokkuhoidu.

Vaata videost lähemalt, mida tähendavad energiasäästu ja taastuvenergia lahendused ja kes ning miks võiksid neid kasutada.