Möödunud sügisel otsustas end Ajujahil proovile panna neljaliikmeline meeskond TempID, kuhu kuulub ka viimsikas Rait Rand. Kaheksa kuud hiljem väljuti konkursilt 35 000 euro võrra rikkamana – sellest 5000 tuli Viimsi vallalt. Kuid raha pole ainus, mida TempID meeskond Ajujahilt kaasa võttis.

Rand soovitab kõigil, kel tugev usk enda ideesse, Ajujahile idee teele saata, sest konkursiga kaasneb arenguprogramm. “Sealt sai ühtlasi alguse ka ajajaht. Kogu arenguprogramm ja Ajujahi telesaade sundis tootearenduse ning toote turule toomise kallal väga kiiresti tegutsema. Ilma Ajujahi ajaraamita oleksime võib-olla alles poolel teel võrreldes praegusega. Uskusime enda ideesse ja meeskonna võimekusse, kuid pidevalt oli õhus küsimus, kas selle õigeks ajaks ka tehtud saame. Tänu Ajujahile saime,” rääkis ta. Lisaks viis Ajujaht TempID tiimi kokku uute koostööpartneritega ja tuntust kasvatas kaheksanädalane telesaade Eesti Televisioonis.

TempID arendab ja toodab korduvkasutatavaid nutikleepekaid, mis mõõdavad ja salvestavad kehatemperatuuri – palavikku. Kleepekaga käib kaasas äpp, mille abil on võimalik salvestatud andmeid analüüsida ja otse arstile saata. TempID missioon on vähendada kleepeka kaudu kulusid ravile, tõstes patsiendi iseseisvust ja efektiivsust enda tervisenäitajate jälgimisel.

Idee sai alguse praktilisest vajadusest haiguse ajal lapse kehatemperatuuri pidevalt jälgida. Lapsed on aga teadupärast pigem kannatamatud, muutes tavalise kraadiklaasiga temperatuuri mõõtmise keerukaks ülesandeks. TempID tegevjuht Rait Rand nägi siin võimalust tehnoloogia abil olukorda lahendada, jättes arstidele vaid diagnoosi ja ravi määramise ülesande. Info kogumise ja koondamisega saab inimene õigete tööriistade abil ise hakkama.

Ajujahile saab idee esitada aadressil www.ajujaht.ee.

Jaga
Kommentaarid