Nädal saab esmaspäeval alguse ettevõtluspäevaga „Hakka peale“. Päeva juhib inspiratsioonikoolitaja Harald Lepisk, kes jagab nõuandeid kuidas saada julgust esimeste sammude tegemiseks ja selguse loomiseks ning millised on järgmised sammud enda ettevõtlusteel. Oma kogemuslood räägivad kohalikud ettevõtjad ja inimesed meie ümbert Johan Rannast (Meltemi Adventures OÜ – purjereiside läbi viia Võrtsjärvel ning väljapool Eestit ), Priit Oks (õhtujuht ja pulmaisa, peokorraldaja) ja Indrek Palu (Mulgi Krõpsud OÜ – juurviljakrõbinate tootja).

Lõpuklasside noored on oodatud teisipäeval, 4. oktoobril toimuvale inspiratsioonipäevale. Päev on suurim Viljandimaa noorte kohtumise ja uute ideede saamise ja selle eesmärk on julgustada ja innustada noori olema aktiivsed ja ettevõtlikud. Päeva juhivad noored ise - Mait Allas ja Sander Pettai ning esinejateks on olümpiamedalist Kaspar Taimsoo, seikluskasvatuse ja viha valitsemise lektor Sergei Drõgin, Liisa Nurmela MTÜst Rabarebased, noor YouTube’r (kes täpselt, selgub alles kohapeal!) ning noortebänd Ameral. Räägitakse ka Viljandimaa noorteprojektide konkursist, aktiivsete noorte klubist, Ideeööst, noorte suvepäevadest ja vabatahtlikuna tegutsemise võimalustest.

Neljapäev, 6. oktoober on pühendatud maaettevõtlusele. Maaelu Edendamise Sihtasutus korraldab maaettevõtjatele suunatud päeva Olustvere Mõisas, kus muuhulgas räägitakse Eesti maaelu arengukavast aastateks 2014-2020 ning selle rahastamisvahenditest.

Reedel , 7. oktoobril toimub Grand Hotel Viljandis majanduskonverents teemal „Viljandimaa ettevõtluse ja tööstuse arengueeldused“. Konverentsi sihtgrupiks on kohalikud tegutsevad ettevõtjad ja ürituse eesmärk on leida ja kokku leppida arengueeldused, mille realiseerimisega saaksime oma ettevõtluskeskkonda paremaks muuta. Peaesinejateks on majandusteadlane Urmas Varblane ja SEB Panga analüütik Mihkel Nestor. Päev toimub arutelude ja rühmatööde vormis.

Nädala jooksul toimuvad ka ettevõtete külastused nii Suure-Jaani kui Viljandi vallas, millest võib põnevat ja huvitavat leida pea igaüks.

Kogu nädala kava ja registreerimisinfo on leitav ettevõtlusnädala kodulehel.

Ettevõtlusnädala eesmärgiks on arendada inimestes ettevõtlikku eluhoiakut, soosivat suhtumist ettevõtlusesse ning innustada kasvupotentsiaaliga ettevõtjaid astuma ettevõtluses edasisi samme. Ettevõtlusnädala programmi moodustavad ettevõtlikkust edendavad kohalikud algatused erinevates Eesti maakondades.

Jaga
Kommentaarid