Tänavuse aasta jaanuari lõpus teatas restoran SMAK ühismeedias, et peatab tegevuse. „Mõnikord on vaja võtta hetk ja peatuda, et laadida energiat ning seada uut fookust,” kirjutas Tallinnas Lootsi tänaval paiknenud restoran jaanuari lõpus klientidele.

Kuigi rohkem infot pole vahepeal välja jagatud, selgub Harju maakohtu määrusest, et 28. veebruaril kuulutati välja sadama piirkonnas paiknenud restorani hallanud DRKIF OÜ pankrott.

Ettevõtte ajutiseks pankrotihalduriks määratud Kalev Mägi koostatud aruande kohaselt oli võlgniku kohustuste suuruseks esialgselt ligikaudu 393 000 eurot ning DRKIFi varade hinnanguliseks väärtuseks ca 36 000 eurot. „Võlgnik on käesoleva seisuga püsivalt maksejõuetu,“ leidis Harju Maakohus kohtumääruses.

Riigi ees oli SMAKi omanikufirmal tekkinud sulgemise hetkel 84 314,55 euro suurune maksuvõlg.

Tippkokk Dmitri Roozile ja tema abikaasa Olgale kuulus SMAKi omanikfirmas ühisomandina 50-protsendiline osalus. Teine pool restoranist kuulus Karl-Indrek Filippovitšile.

SMAK märgiti kaks aastat tagasi ära ka Michelini hindajate poolt. Kuigi tärni restoranil polnud, kuulus SMAK Michelini restoranigiidi.