Tarbijahinnaindeksi muutus oli 2017. aasta oktoobris võrreldes septembriga -0,2% ja võrreldes eelmise aasta oktoobriga 3,8%, teatab statistikaamet.

Kaubad olid 2016. aasta oktoobriga võrreldes 4,8% ja teenused 2,0% kallimad. Kaupade ja teenuste administratiivselt reguleeritavad hinnad on eelmise aasta oktoobriga võrreldes tõusnud 6,6% ja mittereguleeritavad hinnad 3,0%.

Suuremat mõju indeksile avaldas veel mootorikütuse hinnatõus. Bensiin oli 2017. aasta oktoobris 7,5% ja diislikütus 9% kallim kui mullu samal ajal. Toidukaupadest on enim kallinenud või (59%), kartul (33%) ja värske köögivili (24%).

Septembriga võrreldes mõjutas oktoobris tarbijahinnaindeksit enim kodudesse jõudnud elektri 3,5% odavnemine. Kuumuutusele avaldas suurt mõju ka Tallinna koolieelsete munitsipaallasteasutuste laste toidukulude katmise piirmäära kehtestamine, millega kaetakse põhiosa toidukuludest ja mis tegi lasteaiateenused Tallinna linna kodanikele odavamaks. Oktoobriks ostetud lennukipiletid olid 13% odavamad kui septembriks ostetud piletid. Värske köögivili kallines kuuga 12,5%.