Eilsel riigikogu istungil teatas riigikogu saadik Eldar Efendijev (Keskerakond) regionaalministrile küsimust esitades, et Kreenholmi direktor on vaba ja ettevõte otsib pankrotihaldurit.

"Täna Kreenholmi direktor on vaba ja Kreenholmi omanikud otsivad pankrotihaldurit. See tähendab, et veel rohkem kui 1500 inimest homme on tänaval," sõnas Efendijev.

Igor Polištšuk olukorda praegu kommenteerida ei soovinud ja soovitas homme uuesti helistada.

Kreenholmi omanikfirma Boras Wäferi AB bürootöötaja ei eitanud, et Polištšuk on vabastatud ja teatas, et emafirma esindajad on praegu teel Eestisse ning annavad peagi ka kommentaare.

Polištšuk asus Kreenholmi tekstiilitööstuse tegevdirektorina tööle möödunud aasta detsembri alguses. Siis lubas ta, et kuigi ettevõte teenib 2008. aastal 110 miljonit kahjumit, siis käimasoleva aasta lõpetab firma kasumis.

Kreenholmi omanikuks on Rootsi börsiettevõte Boras Wäfveri AB.

Täna kell pool üksteist Tallinnasse saabunud ja hetkel Narva poole teel olev Boras Wäferi AB tegevjuht Kenneth Uddh kinnitas, et alates tänasest ei ole Igor Polištšuk Kreenholmi tegevjuht. Samas ta eitas kuuldusi pankrotist.

„Teine väide on täiesti vale. Me ei ole teinud ega kavatse teha midagi pankroti sisseandmiseks,“ lükkas Udd ümber riigikogu liikme Eldar Efendijevi eilse väite.