Ossipi sõnul arutasid nad ministriga rongiliikluse arengut pikemas perspektiivis ehk visiooni aastani 2020. Kuna rongidega liikumine muutub üha populaarsemaks, oleks kasvava nõudluse rahuldamiseks tarvis lisaronge. 

Jutt käib konkreetselt kolmest uuest luksuslikumast rongist, mida Elroni juhi sõnutsi saaks kasutada Tallinn-Tartu ekspressliinil. Ärileht on uutest luksusrongidest ning nende maksumusest varem kirjutanud siin. 

Elroni ülesandeks on nüüd kokku panna seletuskiri ning see majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumile saata, kus otsus rongide osas langetatakse.
„Reaalne on see, et kui me selle aasta esimeses pooles otsusele jõuame, võiksid uued rongid meil olla 2018.aasta alguses,“ lausus Ossip. 

Ossip usub, et juuni lõpuks otsuseni jõudmine on reaalne.
„Praeguse järgi ma arvaks küll nii,“ kinnitas Ossip, lisades, et midagi hullu ei juhtu ka siis, kui otsusele jõutakse hiljem. Siis lükkub lihtsalt rongide valmimine hilisemaks.

Majandus- ja taristuminister Kristen Michal on varem Ärilehele kinnitanud, et MKM suhtub Elroni plaani positiivselt. „Oleme uute rongide hankimise vajadusega päri. Eelkõige peab uute rongidega tõusma reisijate teenindamise kvaliteet, samuti tahame rohkem väljumisi tipptundidel ja vähendada riski, et inimesed peavad tipptundidel rongis püsti seisma,” ütles Michal.