Seminari üheks osaks oli keskaja stiilis õhtusöömaaeg Olde Hansa restoranis koos napsu ja karupraega. Kunstiteaduste osakonna juht Raija Okari ütles, et alkoholi tarbiti, aga vähe. Arve oli küll avatud, aga kontroll siiski töötas.

„Me sõime hästi ja siis läksime mõistlikul ajal magama, sest järgmisel päeval oli tihe päevakava," ütles Oikari.

Ööbiti Sokos Hotell Virus. Raha kulus ka bussisõidule ning laevapiletitele. Töötajaile oli reis tasuta.

Seminari jaoks võeti raha ülikooli struktuurse arengu fondist. Põhjuseks oli sotsiaalteaduste- ja haridusosakonna liitmise ja restruktureerimise plaan.

Kokku osales seminaril 197 inimest. Ühe inimese kohta kulus ligi 450 eurot.

Seltskond oleks võinud kulutada kuni 150 000 eurot, aga kõike ei läinudki vaja ja ülikoolile tagastati peaaegu pool summast, teatas Oikari.

„Seda raha ei oleks muuks asjaks kasutada saanudki. See oligi selleks mõeldud," lisas ta.

Ülikooli edindajate sõnul oli seminarist palju kasu. Tagasiside oli väga positiivne.

„Me avastasime, et me ei teadnud teineteisest väga palju. Seminar aitas luua uusi võrgustikke, uurimisteemasid ja ideid. Lisaks ka uusi koostöövõimalusi ja plaane hariduses ja koolituses," tõi Oikari välja.

Seminarist jäi maha ka dokumente, mida kõigil on võimalik veebilehelt vaadata.

Ülikooli rektor Matti Manninen ütles, et dekaanidel on erinevatele rahaeraldistele suhteliselt vaba juurdepääs. Ta ütles, et selliste ürituste jaoks on raha piisavalt ning ei mõista tegevust hukka.

Aga miks ei saanud seda seminari korraldada kuskil Kesk-Soomes?

„Minu kogemus näitab, et siis ei oleks osavõtt olnud nii suur ja inimeste motivatsioon ei oleks olnud nii kõrge," ütles rektor.