„Ettevõtlusele oli möödunud aasta rahulik ja võib-olla isegi liiga rahulik. Mida me näeme, on see, et järjest enam rahvusvahelisi kontserne pakib siin oma asju kokku. Ühest küljest on see kindlasti võimalus kohalikele investoritele, teisest küljest aga kindlasti väga suur ohu märk ja reageering meie vinduvale majanduskeskkonnale,“ võttis eelmisel aastal Äripäeva aasta ärimeheks valitud Kirjanen Äripäevas mööduva aasta kokku.

Tema soovib poliitikutele uueks aastaks rahulikku lähenemist asjadele, sisukat analüüsi otsuste tegemisel ja arvestamist inimeste ja organisatsioonidega, kelle tegemisi otsused puudutavad. „Maksud ei tee Eestit kokkuvõttes jõukamaks ja ümberjagamine ei ole see võluvits, mida meil vaja oleks. Mida oleks vaja teha, on üheskoos arutada, kuidas majanduse kitsaskohti saaks muuta, et leida uut kasvu,“ märkis Kirjanen.

Ta lisas, et talle teeb muret jätkuv tootmissisendite administratiivne tõstmine – kütuseaktsiis, plaanitav automaks ja teemaks –, sest need halvendavad meie majanduse konkurentsivõimet.

Loe pikemalt Äripäevast.