Coulson ei näe sellest varandusest sentigi, sest, otse öeldes, ta oli väga rumal. Isegi vaatamata oma Yale'i ülikooli kraadile. Coulson pani Resniku Iphone'i 50 dollarit maksva tarkvara, et lindistada naise erakohtumisi, mida naine pidas oma juristi ja terapistiga. Ta lootis nii lahutusprotsessi enda kasuks pöörata.

Selle tulemusel otsustas Brooklyni Ülemkohus, et mees ei saa oma eksnaise käest midagi, sest pani toime „ennekuulmatu ja kohutava teo". Teisisõnu leidis kohtunik, et Coulson oli jäärapäiselt ja teadlikult rikkunud seadust.

„Selline tark nuhkvara, mis on internetiajastul kõigi jaoks leitav, võimaldab saada oma kaaslase üle uut moodi kontrolli. Kohus leiab, et selliseid ohvreid tuleb kaitsta kõige karmimate karistustega, mis võimalik," ütles kontunik 49-leheküljelises otsuses.

Coulson ja Resnik abiellusid 2008. aastal. Neil on 8-aastased kaksikud. Coulson ei saa ei naise vara ega alimente. Resnikut kaitses tuntud kuulsuste advokaat Raoul Felder. Kui ta vaatas läbi Coulsoni PayPali kontol tehtud tehinguid, siis märkas ta 50-dollarilist kulutust OwnSpy nimelise tarkvara peale. Selle rakenduse AudioSpy lahendus võimaldas Coulsonil kasutada eksabikaasa iPhone'i kui mikrofoni ning sel teel sai ta kuulata pealt kõiki vestlusi, mis toimusid naise telefoni lähistel.

Coulson kuulas naise telefoni pealt 6 kuni 59 korda päevas. Tal õnnestus muuhulgas saada teavet, millist strateegiat püüab naine lahutusprotsessi käigus kasutada. Coulsonil oli tegelikult võimalik saada teavet peaaegu kogu tema naise elu kohta. Ta pääses ligi ka naise kontaktidele, tekstisõnumitele ja tema asukohale (GPSi kaudu).

Kohtunik tõi välja, et Coulson rikkus Resniku ja tema advokaadi privaatsesse kliendisuhtesse sekkudes eriti räigelt reegleid. Coulson hävitas ka asitõendid, kui ta sai teada, et naine andis sisse avalduse, et tarkvara temalt konfiskeeritakse.

Mees suhtus siiski kogu kohtuprotsessi lõbusalt ja naeris kohtusaalis korduvalt.

Just asitõendite hävitamine võib mehele kaasa tuua ka vanglakaristuse.

Ta on otsuse edasi kaevanud.