1976. aastal garaažis alguse Steve Jobsi kaasasutatud iPhone'i tootja aastakäive on kasvanud 229 miljardi dollarini. Neljapäeval tegi ettevõtte turuväärtus börsil 934 miljardi dollariga tipu kui kompanii teatas läinud nädalal saja miljardi dollarilisest aktsiate tagasiostuprogrammist ning sellest, et investeerimisguru Warren Buffetti Berkshire Hathaway on oluliselt suurendanud osalust Apple'is.

Ettevõte on vaid kaheksa protsendi kaugusel triljoni dollari ettevõtteks saamisest. Kuigi Apple on ümmarguse numbri lähedal, tuleb ka vaadata tagavaatepeeglisse, kust läheneb Amazon.com. Selle ettevõtte turuväärtus on 780 miljardit dollarit.

Saudi Araabia võib keerutada liiva esimese triljoni dollari joone ületavale ettevõttele oma kavandatava kütusekompanii Saudi Aramco aktsiate avaliku pakkumisega, mis võib panna ettevõtte hinnalipiku kahe triljoni dollari kanti.

Kuigi Amazon oli Apple'ist 148 miljardit dollarit odavam, on Amazoni aktsia hiljuti hoogsamalt tõusnud. Amazoni aktsia on väga kallilt hinnatud. Amazon on väärt enam kui saja kordse ettevõtte prognoositud aastakasumi. Kasumlikum ja aeglasemalt kasvav Apple on hinnastatud tagasihoidlikumalt – ettevõte on väärt vaid 15 aastakasumit.