Naerata ja loo silmside

Naeratus ei tähenda kõva häälega naerma puhkemist iga värbaja öeldud lause peale, vaid viisakat ning ülalpeetud emotsiooni. Naeratus ja silmside loovad sooja ning turvalise keskkonna mõlemale osapoolele ja panevad vestluse avatumalt sujuma.

Käepigistus ei tohi olla liiga lõtv ega jõuline

Tunneta piiri – käesurumisvõistlus võiks jääda sõprade ringi, kuid ka lõdva nuudliga ei jõua kaugele. Liiga lõtv käepigistus võib näidata ebakindlust ning domineeriv inimene tunnetab seda kohe. Liiga jõuline käepigistus annab aga värbajale alateadliku signaali võtta vestluse käigus sisse kaitsepositsioon, et vestluse lõpuks turvaliselt kodusadamasse jõuda. Kaitsepositsioon aga ei lase vestlusel keskenduda sellele, miks just sina peaksid sellele töökohale sobima.

Hoidu higistest peopesadest

Pole teist läbinähtavamat ebakindluse näitajat kui vedel ja niiske käepigistus. Kui käed kipuvad higistama, siis tuleks harjutada end enne igat käepigistust oma kätt higist puhastama. Pole vahet, kas tõmbad käe kuivaks mööda püksisäärt või taskurätikut, sest pesu saab puhtaks pesta, kuid ebakindlat esmamuljet on juba keerulisem puhtaks saada.

Hoolitse oma välimuse eest

Kuigi tänapäeva standardid on muutunud ning ettevõtete juhidki ei kanna enam ainult ülikondi, siis triigitud ja puhtad riided on endiselt olulised. Üleüldine välimuski, nagu soeng, küüned ja nägu, võiks olla puhas ning esinduslik.

Riietu sobivalt – soliidsed värvitoonid ja konservatiivsed kingad

Napp tulipunane kleit ja kõrged kontsad on küll silmatorkavad ja ilusad, kuid tõmbavad tähelepanu ära inimese isiksuselt. Nii jääbki värbajale pärast vestlust meelde vaid napp ning paljastav punane riietus, mis lõppotsuse tegemisel pigem ei räägi kandideerija kasuks.

Ära peida käsi laua alla ega taskusse

Kehakeelega reedab inimene rohkem kui esialgu arvatagi võiks. Käte peitmine ning taskusse asetamine on selge märk ebakindlusest. Käsi tasub kasutada pigem vestluse emotsioonide edasi kandmiseks.

Ära mine kohtumisele ettevalmistamata

Jahmata värbajat oma teadmistega, sest see on parim viis ideaalse esmamulje loomiseks. Ettevalmistunud kandidaat on enesekindel ja hea vestluskaaslane. Pealegi näitab see suurt huvi ja austust värbaja ning ettevõtte suhtes.

Jaga
Kommentaarid