Bold Tuesday maailmakaartide plakatite abil saab täpselt järge pidada, kus juba käidud ja millised sihtkohad veel vallutamist ootavad. Võib-olla oled nende kaartidega tuttav — päris paljudel on see juba olemas ja näiteks septembrikuus müüdi neid üle tuhande. See on Eesti disainimaastikul päris tegija number.

Kohtusin kahe disaineriga, kes on Bold Tuesday maailmakaartide plakatite taga – Kairi Kuuskor ja Markus Marks. Nende kahe puhul torkab silma eriti jõuline ja sihikindel liikumine oma eesmärkide suunas, ratsionaalsus ja läbimõeldus. Tagasihoidlikult ütlevad, et on oma püstitatud eesmärkide ajakavast isegi ees. Nad on tugev loominguline, kuid vähamalt sama hea äriline ja turunduslik tandem. Nad mõtlevad ühes suunas ja hingavad ühes, Bold Tuesday rütmis.

Kes te olete ja mis on Bold Tuesday?
K: Me mõlemad oleme EKA taustaga ning oleme Bold Tuesday loojad. Bold Tuesday kätkeb endas disainistuudiot, mis toodab maailmakaarte. Selle teemaga hakkasime tegelema 2013. aastal, esialgu disainibüroo kõrvalt ja väga väikeses mahus. Niimoodi samm-sammult ta kasvas kuni me ühel hetkel avastasime, et see ongi see, millega me mõlemad tahaksime tegeleda “päriselt” ja täiskohaga.
M: Kõigil tundus seda vaja minevat.
Kas kõikidel sõpradel on see juba koduseinal olemas?
K: Jah, enamikul on see olemas, ei saa salata (Kairi naerab kergelt).
M: Samas on alati see oht, et kellelgi teisel, kes tuleb sünnipäevale, on see maailmakaart juba kingitusena näpus või on sünnipäevalapsel see olemas.

Kust tekkis idee selliste vahvate kaartide tegemiseks, milliseid ohvreid nõuab oma äri alustamine ning kuidas on võimalik, et kaks noort inimest nii palju jõuavad, sellest loe edasi Osta.ee blogist.

Bold Tuesday maailmakaardid on müügil Osta.ee uuel Eesti Disaini lehel.