„Eksport on meie ettevõtetele see võlusõna, mis aitab neil suuremaks kasvada ja kokkuvõttes meie majandust elavdada. Kodumaja puhul on märkimisväärne, et nad ekspordivad praktiliselt 100% -liselt, olles samal ajal oma valdkonna tipptegija ja ka vastutustundlik tööandja,“ kirjeldas Tomberg Aasta Ettevõtet 2015.

Eesti Kaubandus-Tööstuskoja juhatuse esimees Toomas Luman: „On äärmiselt uhke suruda igal aastal pärjatud ettevõtjate kätt ning soovida neile südamest õnne saavutatu eest. Eriti hea on tunne siis, kui näeme uusi ja värskeid tulijaid. Noorte tahe luua oma ettevõte on kasvutrendis ja ebaõnnestumise hirm hakkab vaikselt kaduma. Ettevõtlikkuse edendamine on meie kõigi missioon ja lausa kohustus teha seda igapäevaselt, mitte projektipõhiselt või mõeldes ettevõtjate peale vaid mõnel päeval või nädalal aastas.“

Jüri Käo, Eesti Tööandjate Keskliidu volikogu esimees: "Eduka ühiskonna eeldus on toimiv ja vaba majandus. Viimast kannavad edasi ettevõtjad, kes oma igapäevase tööga meile kõigile väärtust loovad. Aasta ettevõtja konkurss teeb mind igal aastal uhkeks, et Eestis on nii palju erksaid ettevõtjaid ja konkurentsivõimelisi ettevõtteid väga erinevates tegevusvaldkondades."

EASi Ettevõtluse Auhind 2015 võitjad:
* Aasta uuendaja Adcash
* Aasta eksportöör Kodumaja
* Aasta piirkonna ettevõte UPM-Kymmene Otepää
* Aasta vastutustundlik ettevõte Playtech Estonia
* Aasta välisinvestor Westaqua-Invest

Eesti Kaubandus-Tööstuskoja ja Eesti Tööandjate Keskliidu Konkurentsivõime Edetabeli 2015 võitjad:
* Aasta mikroettevõte Interstudio
* Aasta keskmise suurusega ettevõte AdCash
* Aasta suurettevõte Merko Ehitus

Konkurentsivõimelisimad ettevõtted tegevusvaldkonniti:
* BLRT Grupp, tööstus- ja energeetika
* A. Le Coq, toiduainetööstus
* Swedbank, finantsvahendus
* CM Tallinn, hulgikaubandus
* Eesti Telekom, side-, kommunikatsioon ja IT
* Tallink Grupp, turism
* Tallinna Kaubamaja Grupp, jaekaubandus
* Technopolis Ülemiste, kinnisvara
* Greencarrier Liner Agency, transport ja logistika
* Merko Ehitus, ehitus
* Olympic Entertainment Group, teenindus

Aasta Ettevõtte žüriisse kuulusid: endine ettevõtlusminister Urve Palo, majandus- ja taristuminister Kristen Michal, Aasta Ettevõte 2014 võitja Top Marine juht Andry Prodel, Eesti Panga president Ardo Hansson, Tartu Ülikool rektor Volli Kalm ning ettevõtjad Oliver Väärtnõu ja Kati Kusmin.

Jaga
Kommentaarid